Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

02. 06. 2020. 11:26   >>  11:25

UNDERHILLFEST OD 16. DO 23. JUNA

Na otvaranju festivala "Zemlja meda"

Jedanaesti UnderhillFest - međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma svečano će biti otvoren 16. juna na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u Podgorici, a na otvaranju biće prikazan film "Zemlja meda" u režiji Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova.

Kako ističe PR Festa Miroslav Minić, podgorička publika će od 16. do 23.juna na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku moći da vidi najbolja ostvarenja u proteklih godinu dana, a kao i prethodnih godina filmski selektor je Vuk Perović. Filmovi su kao i ranije podijeljeni u tri selekcije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku.

"Tročlani žiri 11. UnderhillFesta su producentkinja Jelena Mišeljić i reditelji Gojko Berkuljan i Ivan Marinović. Oni će dodijeliti nagrade 'Maslačak' u međunarodnoj i regionalnoj kategoriji", ističe Minić.

kako se dodaje u saopštenju, dokumentarac "Zemlja meda" započeo je svoje predstavljanje svijetu kao višestruki pobjednik ovogodišnjeg Sandens festivala – Najbolji film selekcije svjetskog filma, najbolja kamera u selekciji svjetskog dokumentarnog filma i specijalna nagrada žirija za uticaj i promjenu.

Film “Zemlja meda”, dobitnik mnogih nagrada, nominovan je i za najbolji dokumentarni film i najbolji strani dugometražni film na 92. dodjeli Oskara - čime se upisao u istoriju svjetske kinematografije kao prvo ostvarenje koje je dobilo ove dvije nominacije.

U okviru 11. UnderhillFesta, već petu godinu za redom, biće održan i trodnevni program "U FOKUSU", koji UnderhillFest realizuje u saradnji sa Centrom za ženska prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније