Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 10. 2013. 09:37 >> 10:12

CRKVA SV. DUHA

Koncert pijaniste Marina Limića u Kotoru

Večeras, u crkvi Sv. Duha u Kotoru u 19 sati, u okviru programa Kotor art, nastupiće hrvatski pijanista Marin Limić.

Na programu su Klavirska sonata u b–mollu, op. 35 i Balada u As–duru, op. 44 Frederika Šopena i Limićeve autorske kompozicije, Komad sa dva trija, op. 17, Tri preludijuma, op. 2 i Tokata, op. 2.

 

Marin Limić, pijanista, osnovno i srednje muzičko školovanje završio je u splitskoj muzičkoj školi Josip Hatze, od 2003. student Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi profesora Lovra Pogorelića. Već tada zapažen, na poziv uglednog pedagoga ruske pijanističke škole Arba Valdme, odlazi na "Hochschule für Musik" u Keln, gdje je i diplomirao 2010. godine.

Limićev opsežan repertoar sadrži zahtjevna djela muzičkih velikana, od baroknih majstora Baha i Skarlatija, preko Hajdna, Mocarta i Betovena, kao i Šopena, Lista, Debisija, Ravela, Prokofjeva i Berga, do hrvatskih kompozitora.

Limić takođe nastupa i sa izvođenjima autorskih kompozicija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније