Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

22. 04. 2020. 11:52 >> 11:58

U BIBLIOTECI FCJK

Onomastika Barjamovice, Velestova i Markovine

Knjiga "Onomastika Barjamovice, Velestova i Markovine", autora Novice Vujovića objavljena je u biblioteci Montenegrina FCJK.

Kako ističu na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, recenzenti sub Adnan Čirgić, Katarina Lozić-Knezović i Vukić Pulević, a kao urednici knjigu potpisuju Aleksandar Radoman i Sanja Orlandić.

"Knjizi donosi pouzdan registar onomastičke građe bilježen od informatora s terena, kao i upućivanje na katastar i druge literaturne izvore. Ponuđena je analiza i klasifikacija prikupljenog materijala na osnovu kojih autor konstatuje da tvorbeni modeli i semantičko-strukturne odlike troponima i antroponima Barjamovice, Velestova i Markovine u cjelini čine prirodni dio crnogorskoga imenoslova" ističe se u saopštenju FCJK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније