Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 02. 2013. 13:33 >> 13:31

FANOVI NA MUČENJU

Šta li je tema Murakamijevog romana?

Japanski izdavač slavnog pisca najavio je izlazak njegove nove knjige u aprilu, ali je izostavio sve ostale detalje.To je bacilo u očaj Murakamijeve obožavaoce koji su krenuli da nagađaju o čemu je riječ u romanu.

 

Prošle su tri godine od objavljivanja originalnog izdanja posljednjeg romana '1Q84' u Japanu i godina otkad je roman doživio prevod na engleski. Stoga su vjerni obožavaoci  Harukija Murakamija, navikli na redovno objavljivanje, već postali nestrpljivi.

Izdavač ipak nije udovoljio njihovoj znatiželji pa, osim datuma izlaska romana, nije želio da otkrije ni detalje radnje.

"'To je najgori oblik neizvjesnosti ikada", zaključili su Murakamijevi obožavaoci, pa su, u u potrazi za informacijama, počeli da nagađaju o čemu je riječ.

"Kladim se da će uključivati fetiš na uši, usamljenog muškarca srednjih godina, tinejdžerku ili djevojčicu, rat u Mandžuriji i kuvanje', smatra jedan od čitalaca "Japan Daily Press-a".

Čitaoci "NY Daily News-a" predviđaju da će sigurno biti mačaka (koje imaju ili nemaju moć govora), džeza i dosta opisa bizarnog seksa. Takođe, na kladionici su dobro pozicionirani i  tračevi da je novi roman četvrti dio prethodnog, '1Q84'.

 

 

Prije prevoda  misteriozne knjige na engleski ili učenja japanskog, očajni obožavaoci našalili su se da planiraju da pokrenu kompjuterski generator Murakamijevih sadržaja koji će sigurno izbaciti najvjerovatnije opcije.

Istraživanje sprovedeno među Murakamijevim obožavaocima donosi sljedeće rezultate:

25% smatra da će novi roman pisati o asocijalnim ženama. Isti prpcenat ispitanika smatra da će govoriti o mačkama. 16% smatra da će biti pun bizarnih scena. Isti postotak ispitanika,njih 8,3 odsto smatra da će pisati ili o džez muzici ili pak o klasici, a 12 odsto da će pisati o pripremanju hrane. 4,17 odsto smatra da će tema novog Murakamijevog romana biti uši.

April, mjesec kada će novi Murakamijev roman ugledati svjetlost dana, donijeće jedini pravi odgovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније