Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 10. 2013. 08:47 >> 08:49

NAKON 34 GODINE

Nastavak knjige "Mi djeca sa stanice Zoo"

Potresna ispovjest Kristijane Felšerinov, glavne junakinje knjige "Mi djeca sa stanice Zoo" koja je 1979. uzburkala javnost, dobila je nastavak 34 godine kasnije.

 

Na frankfurtskom sajmu knjiga biće predstavljen drugi dio biografije "Kristijana F.: Moj drugi život". Javnost će saznati sve o njenom životu u Grčkoj i Holandiji, rođenju sina kojeg joj je socijalna služba oduzela jer se Kristijana ponovo vratila svom poroku - heroinu.

Prva knjiga nastala je slučajno, kada su novinari njemačkog lista "Štern" poželjeli da intervjuišu mlade zavisnike od alkohola i droge koji su se okupljali oko željezničke stanice, u blizini zoološkog vrta. Planirani dvosatni intervju sa Kristijanom pretvorio se u seriju razgovora koja je trajala nekoliko mjeseci i u kojoj su sačuvana autentična svjedočanstva ljudi iz njenog okruženja.

Priča o djevojčici koja je sa 12 godina konzumirala marihuanu, a sa 13 već bila „navučena“ na heroin i prinuđena da se prostituiše kako bi platila svoje "navike", izazvala je lavinu komentara. Po priči kojom promoviše novu knjigu, 51-godišnja Kristijana je i danas daleko od "mirnog života u predgrađu".

„Malo je onih koji su vjerovali da ću doživjeti 50. godinu. Mnogi su govorili: ako nastaviš ovako, nećeš doživjeti ni četrdesetu“, kaže Kristijana u video-poruci kojom najavljuje svoju novu priču.

(Novosti.rs)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније