Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 02. 2013. 10:06 >> 10:03

KONCERT

Sopranistkinja Slavica Boljević u KIC-u

Koncert mlade sopranistkinje Slavice Boljević uz klavirsku pratnju Nikole Vučkovića biće priređen u okviru KIC-ovog koncertnog ciklusa “Mladi i muzika” u srijedu, 20. februara, u Velikoj sali, u 20sati.

 


Na programu su djela poznatih kompozitorakao što su: Antonio Vivaldi, Vicenzo Bellini, Sergej Tanjejev, Johann Strauss, Sergej Rahmanjinov, Antonin Dvorak, Wolfgang A. Mozart, Giacomo Puccini, Milan Prebanda, Petar Krstić, Konstantin Babić i Henry Smith.

Slavica Boljević rođena je u Podgorici, gdje je završila nižu i srednju muzičku školu, odsjek solo pjevanja u klasi prof. Larise Dašić-Simović; u isto vrijeme, završila je i odsjek opšte muzičke padagogije. Učestvovala je na brojnim koncertima i takmičenjima, od kojih se izdvajaju: Zlatna lira na takmičenju “Mladih Crne Gore” (Bar, 2003). Diplomirala je u klasi prof.Radmile Bakočević na odsjeku za solo pjevanje na “Filološko-umetničkom fakultetu“ u Kragujevcu.

Kao solista nastupala je sa AKH “Liceum” u Kragujevcu i sa “Kamernim crkvenim horom” u Sarajevu, sa kojima je ostvarila niz turneja po Rusiji, Njemačkoj, Italiji, Slovačkoj, Austriji. Učestvovala je u produkciji opere “ Na uranku” Stanislava Biničkog, a svoju prvu opersku ulogu je ostvarila u ulozi Elizete u operi “Tajni brak “ Domenika Čimaroze, koju je zajedno sa svojim kolegama iz klase izvela u okviru operskog studija pri fakuletu.

Trenutno radi kao profesor solo pjevanja u školi za muzičke talente “Andre Navarra“ u Podgorici.

Nikola Vučković je počeo da uči klavir u Muzičkoj školi u Budvi u klasi prof. Gabriele Aksamit. Srednju muzičku školu završio je u Subotici u klasi prof. Matije Molcera. Studirao je paralelno Muzičku akademiju u Novari (Italija) u klasi prof. Mariana Mike i Muzičku akademiju na Cetinju, u klasi prof. Borisa Karaljevića, gdje je i diplomirao 2004.

Usavršavao se takođe kod poznatih pedagoga kao što su: Šandor Falvai, Noel Flores, Vladimir Ovčinjikov, Kemal Gekić, Aleksandar Serdar i mnogi drugi. Održao je niz zapaženih nastupa u zemlji i inostranstvu. Trenutno je aktivan kao profesor.

Koncert počinje u 20 sati, ulaz je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније