Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 03. 2020. 09:58   >>  10:03

KIC BUDO TOMOVIĆ

Promocija knjige Šemsudina Gegića

Časopis Komuna u saradnji sa KIC “Budo Tomović” organizuje promociju knjige “Ne daju mi oči da šutim” Šemsudina Gegića, poznatog spisatelja, dramaturga, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja, jednog od rijetkih autora sa prostora bivše Jugoslavije koji je tokom svoje tridesetogodišnje karijere dobio najviša međunarodna priznanja u svim medijima i žanrovima u kojima se okušao.

Promocija će biti održana u četvrtak, 12.marta 2020. godine, u sali Dodest, sa početkom u 19 sati.

“Na promociji će pored autora govoriti: jedan od recezenata knjige i publicista Željko Rutović, predsjednik Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine Hadžem Hajdarević, univertizetski profesor i književnik Draško Došljak i direktor časopisa Komuna koja je izdavač ove knjige Amer Ramusović”, saopštili su organizatori.

U okviru muzičkog programa nastupiće violinistkinja Amila Ašimović, učenica Srednje muzičke škole “Andre Navara”. Moderator večeri je publicista i doajen crnogorskog žurnalizma Dragan Mitov Đurović.

“U bogatstvu tromeđe, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, opisanih krajeva, događaja, ljudi i susreta, Gegić re-prezentira i markantno postavlja na scenu vrijednosna obilježja, društvene tipologije, mentalitetske matrice, koje u neponovljivoj individualnosti dinamiziraju čovjekovu originalnost kao utočište-pribježište vjekovnoj samo-održivosti, razapetoj između puta i bespuća, između nade i ponora, između života i smrti, požude i tragike, uzleta i pada, pravde i nepravde, mržnje i ljubavi, između zemlje i neba, prostora u kojima se ne da konfekcijski ukrotiti i ustrojiti, njegov čovjek, njegova duša i njegov život. Sa Gegićevom knjigom riječ, podjednako i ljudska i književna, dobija na snazi, značaju i sveopštoj vrijednosti”, zapisao je jedan od recezenata knjige Željko Rutović.

Šemsudin Gegić rođen je 1951. godine u Zavidovićima, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Autor je više od deset pozorišnih drama koje su izvođene širom našeg regiona, dobitnik je čak 37 priznanja i i nagrada sa prestižnih međunarodnih filmskih festivala, a dobitnik je i ovogodišnje nagrade festivala "Sarajevska zima"- "Srebrna pahuljica" Svoje kratke priče i poeziju objavljuje u časopisima, novinama, a najčitaniji je autor prestižnog bosanskohercegovačko-američkog portala Kliker.info. Najduži period svoga života proveo je u Sarajevu, a nakon 2018. godine živi i stvara u Milanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније