Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

05. 03. 2020. 11:40 >> 11:40

ZLATNA PAHULJA

Prve nagrade za Gušmirović i Serhatlića

Prva nagrada za kompoziciju na 27. Međunarodnom festivalu dječije pjesme Zlatna pahulja Rožaje 2020. pripala je Mirsadu Serhatliću, dok je najbolja interpretatorka po ocjeni žirija djevojčica Ema Gušmirović.

 

Na Festivalu koji je održan 28. i 29. februara,  učestvovala su djeca iz Rožaja, Podgorice, Ulcinja, Cetinja, Bijelog Polja, Berana, Tivta, a na internacionalnom dijelu Festivala došli su gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Makedonije i Bugarske, dok su učešće u zadnjem trenutku otkazali gosti iz Rumunije i Turske.

“Scenske nastupe pored Plesne grupe “Pahulje” iz Rožaja, uljepšale su i grupe “Aria Latina Crew” iz Švajcarske i “Porta di danca” iz Ulcinja. U festivalskom dijelu učesnika iz Crne Gore učestvovale su Etno grupa Teferidž, Hor Ilham i Pjevačka grupa “Odive” iz Berana”, navodi se u saopštenju.

Program su vodili Dejan Đonović i Muzafera Kujević.

Scenografiju ovogodišnjeg Festivala osmislio je Stanislav Nikičević, a scenario je radio Dejan Đonović.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture Crne Gore i Opština Rožaje.

“Medijski pokrovitelj je Televizija Crne Gore. Prijatelj Festivala  PAM Crne Gore, a organizator: Centar za kulturu Rožaje”, navodi se u saopštenju organizatora.

Prvu nagradu za kompoziciju osvojio je Mirsad Serhatlić, drugu Dragana Vojnić, dok je treća nagrada pripala Slavenu Knezoviću.

Najbolja interpretatorka, po mišljenju žirija bila je Ema Gušmirović, druga nagrada pripala je Anji Jestrović, dok je trećeproglašena Mia Petričević.

Posebna nagrada Stručnog žirija pripala je Nini Nakić, nagrada za najbolji aranžman Ladu Lešu, a nagrada "Dragan Radulović" za najbolji tekst pripala je Nikoli Radunoviću.

Najbolji učesnik iz inostranstva po mišljenju žirija bila je Ivayla Matsina iz Bugarske, druga nagrada je pripala Violeti Beshiri iz Albanije, dok je treća nagrada za interpretaciju pripala Jani Crnomarković  iz  Srbije.

Nagrada Dječijeg žirija pripala je Riani Asllani  sa Kosova, a posebna nagrada Stručnog žirija za scenski nastup pripala je Emini i Emiru Geci iz  Bosne i Hercegovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније