Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

04. 03. 2020. 09:52   >>  09:57

PORTRETI FILMSKIH AUTORA

Izložba Brižit Lakomb u Dvorcu Petrovića

Izložba fotografija ugledne fotografkinje Brižit Lakomb "Cinema | Portraits", biće otvorena u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u izložbenom prostoru Dvorac Petrovića u četvrtak, 5. marta, sa početkom u 20 časova.

Kako su saopštili u Centru, nakon izložbe u Sarajevu, nastale u produkciji Sarajevo Film Festivala, a povodom jubilarnog 25. izdanja, fotografije Lakomb prikazane su i u Zagrebu u Francuskom paviljonu, a sada priliku da njena djela vide ima i publika u Podgorici.

"Biće izloženo 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njene dugogodišnje saradnje sa uticajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju. Fotografije su nastajale u periodu od 1975. godine, kada je Lakomb prvi put počela da radi na filmovima, pa do 2017. godine. Tokom ovog perioda Lakomb je portretisala i radila sa najcijenjenijim imenima iz svijeta filma i Holivuda. Posljednjih 25 godina sarađuje sa Martinom Skorsezeom u svim njegovim produkcijama, a posljednje i na filmu "The Irishman" (Irac), Čija je premijera bila na jesen 2019. godine", ističu organizatori izložbe.

Izložbu će otvoriti kustoskinja Lejla Hodžić, a biće otvorena do 31. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније