Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 10. 2013. 09:01   >>  09:02 1

JUNAK VESTERNA

Poginuo glimac Đulijano Đema

Italijanski glumac Đulijano Đema, poznat po ulozi "Ringa" u "špageti-vesternima", poginuo je sinoć u 75. godini u saobraćajnoj nesreći kod Rima, javili su mediji.

Rođen septembra 1938. u Rimu, Đema je filmsku karijeru počeo već sa 18 godina, kao kaskader.

 Poslije nekoliko manjih uloga i igrajući kao dubler, postao je protagonista mnogih filmova različitog žanra. Igrao je u više od 100 filmova i na televiziji - od komedije do avanture i istorijskih filmova.

Đulijano Đema je igrao s najvećim zvijezdama: sa Čarltonom Hestonom u "Ben Huru" i Alenom Delonom u "Gepardu" Lukina Viskontija 1962. godine.

Godine 1965. sminio je "Jedan pištolj za Ringa" kada je postao zvijezda "špageti-vesterna" i poznat u svijetu. U toj seriji je snimio deset filmova, od kojih je svaki bio veliki hit.

 Đulijano Đema je igrao i sa Kirkom Daglasom, Ritom Hejvort, Henrijem Fondom, Florindom Bolkan, Liv Ulman, Filipom Noareom i Katerin Denev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније