Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 10. 2013. 16:11 >> 16:12

DODEST

Dani izraelskog filma

Dani izraelskog filma počeće večeras i trajaće do 4. oktobra u organizaciji Ambasade Izraela u Beogradu i KIC-a „Budo Tomović“.

Tokom četvorodnevne manifestacije  biće predstavljena četiri ostvarenja novije izraelske produkcije, a ulaz na projekcije je besplatan.

Večerašnji film „Fusnota“ (Sala DODEST u 20h)  iz 2011. godine režirao je Jozef Sedar, a govori o sukobu između oca i sina, dva ekscentrična profesora koji su živote posvetili poslu. Otac je tvrdoglavi konzervativac čiji rad i djelo nikad nisu bili prepoznati ni priznati, a njegov sin je mlada nada u svojoj profesiji, koji je u stalnoj potrazi za priznanjem. 

Film „Restauracija“ takođe iz 2011. godine, čiji režiser je Josi Madmoni, biće prikazan druge večeri manifestacije. Nakon smrti dugogodišnjeg poslovnog partnera, Jakov Fidelman otkriva da se njegova trgovina za restauraciju namještaja nalazi u ozbiljnim problemima. Jednog dana Fidelmanov novi istraživač u radionici pronalazi zanemareni klavir „Stenvej“ za koji otkriva da je klasik iz 1882. godine, te da bi njegova obnova i prodaja mogla donijeti veliku zaradu, a samim tim i spas za trgovinu.

 

U četvrtak, 3.oktobra biće prikazan film „Menadžer za ljudske resurse“ (2010) režisera Erana Riklisa. Riječ je o trećem i dosad najzrelijem Riklisovom rediteljskom projektu u čijem su fokusu karakteri i intimne drame emotivnih likova koji se na različite načine nose s teškim životnim okolnostima.

Posljednjeg dana manifestacije, u petak, 4.oktobra predviđena je projekcija filma „Ženidbeni posrednik“ (2010) čiji režiser je Avi Nesher. Radnja ovog filma je smještena u razdoblje nakon Holokausta u Izraelu, kada preživjeli još uvijek oklijevaju da govore o svojim iskustvima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније