Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 10. 2013. 09:53 >> 09:53

OKTOBAR

Nikšić: Počinje mjesec knjige

Od danas do 31. oktobra, u organizaciji Književne zajednice „Vladimir Mijušković”, u Nikšiću se održava manifestacija „Mjesec knjige”. Manifestacija koja traje 45 godina, biće u znaku dva vijeka od rođenja Petra Drugog Petrovića – Njegoša.

Biće, kako je saopštio književnik Dušan Govedarica, upriličen sadržajan program, pod sloganom „Pobjednik je ko čita”.

„U Klubu knjige u Sportskom centru, ljubitelji pisane riječi biće u prilici da svakog dana od 9 do 13 sati kupe izdanja zajednice i drugih izdavača  po 5O odsto nižoj cijeni, ali i da se druže sa pjesnicima i članovima Umjetničke radionice Realitija, koji će svojim radovima oplemeniti okolni prostor“, kazao je Govedarica.

Organizovaće se i književne večeri, a gosti nikšićkih pisaca biće najbolji mladi litearati osnovnih i srednjih škola. U pojedinim školama stihove će kazivati članovi zajednice.

„Bogat program ne bi mogao biti pripremljen bez svesrdne pomoći lokalne uprave, koja je prepoznala značaj Književne zajednice „Vladimir Mijušković” i njen nemjerljiv doprinos kulturi grada“, kazao je Govedarica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније