Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 02. 2020. 23:30   >>  23:24 2

LONDON

Hoknijeva slika prodata za 27,4 miliona

Slika Dejvida Hoknija "Spleš" (The Splash) jedna od njegovih najkarakterističnij slika bazena, prodata je za 23,1 miliona funti (27,4 miliona era) u Sotbiju u Londonu, što je treća najviša cijena dobijena za platno ovog britanskog umjetnika na aukcijama.

Slika iz 1966. predstavlja trenutak odmah pošto je skakač uletio u vodu bazena, i hvata suštinu načina života u Kaliforniji gdie Hokni živi.

"To nije samo upečatljivo platno iz Hoknijevog opusa već je takođe ikona Pop arta koja definiše jednu epohu i takođe predstavlja vizuelni identitet Los Anđelesa", rekla je sinoć Ema Bejker šefica odjeljenja za savremenu umjetnot te aukcijske kuće.

Anonimni kupac treba da plati osam puta više od onoga što je platio prodavac za tu sliku 2006. godine (2,9 miliona funti).

Rekord za Hoknijevu sliku na aukcij drži slika "Portret umjetnika" koja je prodata za 90 miliona dolara 2018. u Njujorku. To je tada bila rekordna dobijena cijena za nekog živog umjetnika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније