Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 23:21   >>  23:23

19. MARTA

Trio Miško Plavi premijerno u KIC-u

Trio Miško Plavi premijerno će nastupiti na velikoj sceni podgoričkog KIC-a "Budo Tomović", u četvrtak, 19. marta, sa početkom u 20 sati.

Muzički izraz trija u sastavu Miško Plavi na harmonici, Vasil Hadžimanov, klavir/klavijature i Srđan Dunkić na bubnjevima, čine kombinacija klasične, džez i mediteranske muzike, koristeći istovremeno i elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama, navode iz KIC-a.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr.

Iz KIC-a navode da je posljednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svjetsku karijeru.

Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je održao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je muzičar svjetskih razmjera, a diplomirao je na renomiranom muzičkom koledžu Berkli, na odsjeku za klavir. U svojoj bogatoj karijeri, Hadžimanov je sarađivao sa najvećim muzičkim imenima, kao što su Dejvid Glimor i Kris Čik. Ovaj vrhunski umjetnik trenutno se s pravom smatra najvećim džez pijanistom Balkana, rame uz rame s Bojanom Zulfikarpašićem. Među brojnim priznanjim, ističemo prvo mjesto na listi najboljih klavijaturista na godišnjoj top listi najboljih džez muzičara poznatog kritičara Arnalda De Souteira.

Srđan Dunkić - Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od pet eura svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237, navode iz KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније