Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

11. 02. 2020. 12:59   >>  13:03

U CNP-U

"Očevi su grad(ili)" na Velikoj sceni

Predstava "Očevi su grad(ili)", autorski projekat Borisa Liješevića, biće izvedena na Velikoj sceni CNP-a sjutra, 12. februara u 20 sati.

Liješevićeva saradnica u autorskom procesu je Milena Lubarda-Marojević, dramaturškinja Stela Mišković, kompozitor Aleksandar Kostić, kostimografkinja Ivanka Vana Prelević, a izvršna producentkinja Svetlana Sošić. Asistenti na dramaturgiji su Ivana Dedić i Balša Poček, a asistent režije Idriz Đokaj.

U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Dušan Kovačević, Gorana Dragašević, Dragan Račić, Ana Vujošević, Nada Vukčević, Žaklina Oštir, Slavko Kalezić, Jadranka Mamić, Momčilo Pićurić, Olivera Vuković, Danilo Čelebić, Petar Burić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović, Emir Ćatović, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Kristina Obradović i Zoran Vujović.

Kako ističu u CNP-u, predstava "Očevi su gradili" govori o generaciji očeva koji su iza sebe ostavili izgrađen svijet, gradove i nasljeđe. Odgovara na pitanja do čega nas dovodi savremeno doba, materijalizam i ljudska pohlepa koja se do krajnjih granica koristi vlastitim autentičnim prostorom i vremenom. Predstava je izvedena u žanru političkog kabarea. U potresnim, tužnim ali i humorističnim i ironičnim scenama iskazuju se problemi koje donosi kapitalistički sistem, finansijska kriza i mijenjanje osnovnih ljudskih vrijednosti te se budi ono povrijeđeno u čovjeku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније