Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 02. 2020. 10:11 >> 10:10

SRIJEDA U BUDVI

Promocija knjige "Tiranin"

Nova knjiga Branka Janjuševića – roman „Tiranin“ biće predstavljena u organizaciji Narodne biblioteke Budve, u srijedu, 12. februara sa početkom u 19 sati u holu Akademije znanja.

Ovo djelo Branka Janjuševića objavile su izdavačke kuće „Štampar Makarije” iz Beograda i „Obodsko slovo” iz Podgorice.

Prethodnim romanom "Ovako", koji je 1984. bio u najužem izboru za Ninovu nagradu, izazvao je veliku pažnju, crnogorske i kulturne javnosti ondašnje zajedničke države.

Na promociji u Budvi o knjizi će govoriti književnik Radomir Uljarević i autor Branko Janjušević.

„Rafinirna psihološka proza Branka Janjuševića uverljivo nadilazi uobičajene kritičke odrednice – na delu je pisanje iz samog središta egzistencije, apsolutna posvećenost tekstu koji je svet. Janjuševićev junak istovremeno je tiranin i monah, u svakom trenutku spreman da svoju misao uzdigne do neslućenih visina ili podvrgne radikalnoj sumnji, u svakom pokretu duha neumoljivo iskren i autentičan, čitavim bićem uronjen u sadašnjost, u život sveta“, zapisao je o knjizi „Tiranin“ Branka Janjuševića književnik i kritičar Želidrag Nikčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније