Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

06. 02. 2020. 12:21 >> 12:20

SJUTRA NA CETINJU

Predstava "Sin" u Kraljevskom pozorištu

Predstava "Sin" Mirjane Medojević, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom sjutra, 7. februara, sa početkom u 20 sati.

Za režiju, scenografiju i dizajn svjetla zaduže je Mirko Radonjić, tekst i dramaturgiju Mirjana Medojević, kostimografkinja i saradnica na scenografiji je Lina Leković, asistent režije Marija Backović, a fotograf Duško Miljanić.

Uloge su povjerene Dimitriju Mojanoviću, Srđanu Grahovacu, Maji Mojanović, Mariji Đurić, Senadu Mehmetoviću i Omaru Bajramspahiću.

Ovaj komad ne bavi se temom rata, već onim što ostane u ljudima nakon njega. Iako ga na teritoriji Crne Gore nije bilo, mnogo Crnogoraca učestvovalo je u njemu u susjednim državama. Neki kao podsjetnik na ta vremena imaju rane na tijelu, neki na duši, neki oboje.

"Bez revidiranja svoje istorije, ne mislim u duhu nacionalanog ponosa kako je revidiramo, već zbilja kao susret sa svojom odgovornošću i svojom krivicom, mislim da kao društvo ne možemo da napredujemo. Nijesmo postavljali tragediju, ali to je taj antički model odgovornosti i krivice, koja kreće da proganja druge generacije", kazao je reditelj komada Mirko Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније