Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

03. 02. 2020. 16:28 >> 16:27
1

NA RADIJU CRNE GORE

Serija radio drama do aprila

Radio dramom "Ah Džo", po tekstu Semjuela Beketa, Radio Crne Gore večeras započinje emitovanje serijala dramskih ostvarenja svakog ponedjeljka do kraja aprila.

Večeras u 23 sata, ne propustite radio dramu "Ah Džo" u adaptaciji i režiji Mirjane Đurković, a uloge su povjerene Varji Đukić i Draganu Blagojeviću.

Svakog ponedjeljka do aprila, slušaoci će imati priliku da čuju drame i radio igre koje su snimljene od osamdesetih do današnjih dana, u kreaciji poznatih umjetnika, ali i studenata Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

Pod uredništvom Čedomile Vujošević Đurđić i mentorstvom Janka Ljumovića, 98-99 studenti su za Radio CG uradili seriju zanimljivih priča po tekstovima Rejmona Karvera i Umberta Eka, a pored njih u serijalu su i novije radio drame.

"Radio Crne Gore je na dobrom putu da ovom umjetničkom izrazu vrati nekadašnji sjaj i zasluži poštovanje probirljivih slušalaca. Na to nam ukazuju i brojni prijatelji, koji su proteklih mjeseci sa uvažavanjem govorili o Radiju i vrlo često pominjali da im u programu prijaju dobri glasovi, odabrana muzika, radio drame, radio igre i humoristički program. U tom smjeru, vjerujemo da ćemo ovim serijalom obradovati slušaoce, ali i inspirisati pisce, reditelje i glumce da zajednički kreiramo novu produkciju", ističu u Radiju Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније