Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 01. 2020. 11:16   >>  11:21

IPA PROJEKAT

Zaposleni u muzejima sticali znanja u Italiji

U okviru realizacije IPA projekta MONET, menadžment, kustosi i zaposleni Narodnog muzeja, Pomorskog muzeja i Centra savremene umjetnosti, imali su mogućnost da kroz saradnju sa kolegama iz Italije, učestvuju u tri programa obuke, koje je realizovao ARATRO Univerzitet iz Regije Molize u Italiji.

Među predavačima su bili istoričarka umjetnosti Idit Gabriel, upravnica 46 muzeja u italijanskoj regiji Lacio, vizuelni umjetnik Marko Grasivaro i Nikolas Balario, autor i voditelj savremenih umjetničkih programa.

“Radionice su bile bazirane na prezentaciji tehnika koje se primjenjuju u slučaju transformacije i upravljanja muzejima, ali i upotrebe savremenih tehnologija, kao novog načina vizuelne prezentacije kulturne baštine”, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

 Pored navedenog, učesnici su imali priliku da savladaju tehnike koje se odnose na medijsku promociju i adekvatno predstavljanje kulturnih sadržaja, sa posebnim akcentom na pitanje prezentacije savremene umjetnosti.

“Projekat MONET je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora. Osnovni cilj projekta je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluga”, objašnjeno je u saopštenju MKU.

Ministarstvo kulture Crne Gore je vodeći partner u realizaciji projekta, dok su ostali partneri iz Italije Pino Pascali Muzej, ARATRO Univerzitet Molize i Regija Pulja, a iz Albanije Ministarstvo kulture i Muzej fotografije Marubi. Pridruženi partneri je Opština Leće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније