Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.B. ]

20. 01. 2020. 23:39 >> 23:44

KONCERT U DVORCU

Petar Dobričanin na Zimskoj sceni "Ljetopisa"

Crnogorski gitarista Petar Dobričanin nastupiće u četvrtak, 23. januara, u Dvorcu kralja Nikole u Baru sa početkom u 20h. Tim koncertom započeće muzički program ovogodišnjeg izdanja Zimske scene "Barskog ljetopisa".

Petar Dobričanin, profesor gitare, rođen je u Podgorici gdje je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi Srđana Bulatovića, kod kojeg je završio i Muzičku akademiju na Cetinju. Kao jedanaestogodišnjak je održao prvi solistički koncert i od tada veoma uspješno nastupa kako u zemlji, tako i u regionu. Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima gitare, a usavršavao se i na majstorskim kursevima kod eminentnih svjetskih profesora gitare kao što su: Oskar Gilja, Kostas Kociolis, Edin Karamazov, Goran Krivokapić, Vera Ogrizović, Gaele Solal i drugi.

Selektorka muzičkog programa Aleksandra Vojvodić Jovović ranije je naglasila da je za ovogodišnju Zimsku scenu birala isključivo crnogorske stvaraoce, čiji rad sa posebnom pažnjom Festival njeguje godinama unazad.

"Dobričanin će se publici predstaviti djelima čuvenih kompozitora kao što su Astor Piazzolla, Roland Dyens, Paco de Lucia, a na koncertu u Baru kao specijalni gosti pridružiće mu se i gitaristi Dražen Joković i Marko Prentić", saopšteno je iz Barskog ljetopisa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније