Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

20. 01. 2020. 10:40 >> 10:41

U BP

Predstavljena knjiga "Šapućem ti kao sestra sestri"

Autorka 15 knjiga, posvećenih ženi, Sanela (Karišik) Begović poznatija kao Sara Sabri, nakon brojnih promocija knjiga i predavanja na kojima je podsticala žene na aktivizam i ostvarivanje najbolje verzije sebe dajući istovremeno ženama podršku u svim segmentima života, sinoć je u Bijelom Polju, predstavila svoju najnoviju knjigu "Šapućem ti kao sestra sestri".

Sara Sabri nastoji, kako je kazala, da pomogne ženskom aktivizmu, porodičnim odnosima te vaspitanju djece.

U knigama se bavi porodičnim temama i iskustvima žena, kao i sopstvenim iskustvom i znanjem.

Autorka piše i o tome kako postati nezamjenjljiva supruga, kako održavati brak i ljubav svježim, kakva žena ne smiješ biti, a jeste, i kakva treba da bude, a nije, kao izabrati pravog muškarca, izbjeći svakodnevnu monotoniju te kako udvići dejcu od preduge upotrebe telefona…

Jedna od poruka kojom se rukovodila prilikom pisanja je da žena ne treba da se trudi i udovolji svijetu, jer će u tom slučaju izgubiti zdravlje, dostojanstvo i neće se osjećati zadovoljno niti će drugi biti zadovoljni njima.

„Trudi se zadovoljiti i udovoljiti Bogu, osjetićeš neizmjerno zadovoljstvo sobom u svom srcu, a nadat ćeš se i Božjem zadovoljstvu. Onom ko tako radi, njemu su kockice u životu na svom mjestu. Ako često sebi govorite da vam ništa u životu ne ide, da se često razočarate, da ste tužni uplakani. Preslišajte se, možda ste samo ispreturali kockice. Popravite to“, kazala je Sara Sabri.

Autorka savjetuje kako živjeti s manama, kako riještit konkretne životne situacije i probleme, šta kad saznaš da pored tebe ima drugu, šta kad sve učiniš da ga usrećiš, a on uzvrati nezahvalnošću, kako preživjeti razvod braka.

Sara Sabri rođena je 1984. godine u Novom Pazaru. Udata je ima petoro djece.

Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Osnivač Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri“ u Sarejevu te Osnivač ženskog edukativnog centra „Rahma“ u Novom Pazaru.

Dugogodišnja je novinarka, ali i vaspitačica u vrtiću. Tokom posljednjih sedam godina prodala je preko 100.000 knjiga.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније