Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 02. 2013. 13:32 >> 13:33

PARIZ

Aukcija radova uličnih umjetnika

Dio Berlinskog zida s potpisom brazilskog grafit-umjetnika Nunke (Nunca), privukao najviše pažnje pred večerašnju aukciju u Parizu.

 

 

Dio novca koji će biti prikupljen namijenjen je organizaciji za borbu protiv rasizma SOS Rasizam. Aukcija se ove godine održava u čast Brazila, zemlje s tradicijom uličnih grafita.

Nunka, što na portugalskom znači nikad, 2011. godine je na dva segmenta Berlinskog zida oslikao ogromnu pesnicu koja razbija zid. Djelo na dva betonska bloka visine 3,50 metra i dalje je u Njemačkoj, a vrijednost mu se procenjuje na 250.000 do 300.000 eura.

Mladi skejter i umjetnik grafita počeo je sa 12 godina da radi grafite po ulicama Sao Paula. Razvio je poseban stil, s motivima iz indijanske tradicije.

Na aukciji u Parizu biće predstavljeni radovi više od 60 uličnih umjetnika iz Francuske, SAD i Brazila.

Tri četvrtine novca sa aukcije namijenjene su za borbu protiv rasizma, a četvrtina za umjetnike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније