Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

27. 12. 2019. 15:10 >> 15:12

POTPISAN MEMORANDUM

Narodni muzej i FLU formalizovali saradnju

Direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović i dekan Fakulteta likovnih umjetnosti Ratko Odalović, potpisali su juče na Cetinju Memorandum o saradnji između te dvije institucije.

Miranović je uručila Fakultetu vrijednu donaciju, umjetničke knjige i monografije u izdanju Narodnog muzeja.

"Pričinjava mi zadovoljstvo što je uspostavljena i formalna saradnja naše dvije institucije, potpisivanjem datog Memoranduma. I do sada su Muzej i Fakultet sarađivali i nadam se da će se ta saradnja unaprijediti na mnogim poljima, projektima koji će biti na dobrobit naše likovne kulture i umjetnosti, kroz razne edukativne programe, izložbe, izdavačku djelatnost",  kazala je direktorica Narodnog muzeja,  Anastazija Miranović.

Ona je navela da je već u 2020. godini, realizovati niz zajedničkih projekata, koji će biti na fonu kvalitetne saradnje dvije institucije.

Dekan FLU Ratko Odalović kazao je da mu je jako drago što je uspostavljena i zvanična saradnja između Narodnog muzeja i Fakulteta likovnih umjetnosti i da su već razgovarali o zajedničkim projektima, koji bi se mogli realizovati u skorije vrijeme.

On vjeruje da će ova saradnja biti na zadovoljstvo obije institucije, grada Cetinja i države Crne Gore.

Odalović se zahvalio Anastaziji Miranović na vrijednoj donaciji umjetničkih knjiga i monografija koje je Narodni muzej poklonio biblioteci Fakulteta.

Memorandum podrazumijeva saradnju u oblasti visokoškolskog obrazovanja, likovnog i kulturno-umjetničkog stvaralaštva.

On će obuhvatiti razmjenu iskustava koje mogu poslužiti u svrhu istraživanja, sačinjavanja stručne literature, organizovanja događaja, izložbi, radionica, podršku prilikom angažovanja studenata i stručnjaka iz prakse u pravcu organizacije izložbi, mogućnost ustupanja dostupnih galerijskih prostora i sl.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније