Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 12. 2019. 08:49   >>  08:48

ZAVRŠENA ŠKOLA "GLEDAJ, MISLI, PIŠI"

Nagrade za buduće likovne kritičare

Dodjelom nagrada i pohvala, na Cetinju je danas završena škola umjetničke kritike pod nazivom "Gledaj, misli, piši", koju je po drugi put organizovao Narodni muzej Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete.

Nagrada za najbolji rad pripala je Ivani Mašanović iz Gimnazije "Niko Rolović" iz Bara, drugu nagradu dobila je Milica Bigović iz Srednje likovne škole "Petar Lubarda", a treću Itana Samardžić, takođe iz cetinjske likovne škole. Dodijeljene su i specijalne pohvale koje su uručene polaznicama škole Bojani Simović, Sofiji Lopičić, Neveni Čobeljić i Dunji Cikić.

Nagrade je uručila direktorica Narodnog muzeja Anastazija Miranović koja je kazala da joj je zadovoljstvo što je NMCG realizovao još jedan od svojih edukativnih programa koji će se i dalje razvijati i unapređivati.

"Ovo je lijep način da se mlade generacije upute u naše savremeno likovno stvaralaštvo i da od stručnih, kompetentnih ljudi dobiju prave instrukcije kako se piše likovna kritika. Čestitam dobitnicima na nagradama koje će, nadam se, biti stimulativne da nastave i da možda baš neko od njih sjutra bude vrsni likovni kritičar savremene umjetnosti", kazala je Miranović.

Škola umjetničke kritike "Gledaj, misli, piši" dio je edukativnog programa Narodnog muzeja, a njen cilj je da se kod srednjoškolaca probudi interesovanje za kritičko mišljenje i pisanje, te da se pojača i proširi njihovo znanje o umjetnosti. Ove godine u programu škole učestvovale su Cetinjska gimnazija, Gimnazija "Niko Rolović" iz Bara, Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada i Srednja likovna škola "Petar Lubarda" sa Cetinja.

Školu umjetničke kritike vodili su kustosi Narodnog muzeja Ana Ivanović, Natalija Vujošević i Miloš Marjanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније