Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

25. 09. 2013. 15:54 >> 15:55

VEČERAS OTVARANJE

Bar: Izložba Andrije Šaranovića

Večeras, u 20 sati, u galeriji “Velimir A. Leković” u Baru biće otvorena izložba akadamskog umjetnika Andrije Šaranovića.

Šaranović će se barskoj pubici predstaviti sa oko 30 crteža u olovci i tušu na papiru, nastalih u periodu od 70-tih godina prošlog vijeka do 2013.godine.
 
Andrija Šaranović (1941.) je Akademiju likovnih umjetnosti završio u Novom Sadu, u klasi Lj.Denkovića. Studijski je boravio u Austriji, Belgiji, Engleskoj, Italiji, Monaku, Njemačkoj, SSSR, Francuskoj i Holandiji. Član je UPIDIV-a od 1982. Do sad je realizovao preko 40 samostalnih izložbi  i preko 300 kolektivnih ekspozicija u zemlji i inostranstvu. Autor je preko 50 pozorišnih scenografija. Bavi se sklupturom, crtežom, unikatnom grafikom, keramikom, slikanjem, scenografijom, ilustracijom, plakatom, kaligrafijom, primijenjenom umjetnošću.
 
Izložbu u Baru, koja će biti u postavi narednih 15 dana otvoriće upravnik galerije mr Milun Lutovac.
 
Takođe, samo sat vremena prije toga, u Dvorcu će biti otvorena izložba fotografa Sergeja Zabijaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније