Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 02. 2013. 11:35 >> 11:35

MIZOGINO PONAŠANJE

Zaha Hadid ogorčena na Englesku

Zvijezda u svijetu arhitekture optužuje "Kraljevski institut britanskih arhitekata" (RIBA), da su podbacili u nastojanjima da zadrže žene u industriji i smatra da je engleska sredina vrlo konzervativna i neprilagodljiva savremenim trendovima.

 

 

Zaha Hadid ogorčena je zbog uvrjedljivih stavova engleskih arhitekata prema ženama u njihovoj struci.

Kreatorka "Vodenog centra" u Londonu, napravljenog za Olimpijske igre 2012, objasnila je u "Observeru" da je tokom boravka u Londonu svjedočila mizoginom ponašanju na kakvo nije naišla nigdje u Evropi.

'Primjetila sam da mi je lakše raditi u ostalim evropskim zemljama. U Engleskoj je to puno komplikovanije, pošto su neopisivo konzervativni'. Dodala je da se uprkos problemima, susretala i s ljudima koji su bili jako susretljivi.

Hadid tvrdi da vlada mišljenje kako su žene podobnije za zapošljavanje na rezidencijalnim zgradama ili objektima namijenjenim za odmor, nego na velikim komercijalnim projektima.

'Ideja je da žene preferiraju da sarađuju s pojedinačnim klijentima, radije nego sa  korporacijama. Sigurna sam da mogu napraviti solidan neboder, ne mislim da je angažovanje na takvim projektima isključivo za muškarce', napomenula je.

Opisala je da je arhitektura industrija u kojoj dominiraju muškarci i  optužila "Kraljevski institut britanskih arhitekata" (RIBA), da su podbacili u nastojanjima da zadrže žene u industriji.

Neka arhitektonska rješenja Zahe Hadid možete pogledati ovdje:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније