Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

21. 12. 2019. 23:40 >> 23:36
1

GOSTOVANJE NIKŠIĆKOG POZORIŠTA

Predstava "Kraljević i prosjak" u Baru

Nikšićko pozorište sa komadom za djecu i mlade "Kraljević i prosjak" (12+) gostuje na sceni barskog Kulturnog centra, u nedjelju (22. decembar), sa početkom u 12 sati.

Kako su pojasnili u Nikšićkom pozorištu, "Kraljević i prosjak" rađen je po motivima istoimenog romana Marka Tvena, u dramatizaciji i režiji Zorana Rakočevića. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Olivera Eraković.

Uloge su povjerene Anđeliji Rondović, Gordani Mićunović, Nikoli Vasiljeviću, Bobanu Čvoroviću, Milanu Seniću i Mihailu Krivokapiću.

"Tvenov opus, mada prošaran veselim, ali duboko socijalnim, angažovanim temama, nosi veliko breme borbe za goli život. Njegovi likovi su na rubu egzistencije i većinom su potpuna društvena margina. Tvenov humor ih u isto vrijeme hrani, bodri i utopljava, koliko nam i poručuje da je svijet arena ljudske nejednakosti, socijalne nepravde i moralnog kolapsa. Mark Tven je blistav um, gorki ironičar, bezobrazni cinik i osebujni intelektualac", kazao je reditelj Rakočević, objašnjavajući da je za njega adaptiranje ovog naslova za pozorišnu scenu bio veliki izazov.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније