Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 02. 2013. 10:20 >> 10:17

NAKON TRI GODINE

Murakami u aprilu objavljuje roman

Jjedan od najpoznatijih savremenih japanskih pisaca nadrealizma, Haruki Murakami, nakon trogodišnje pauze na proljeće objavljuje novi roman.

Njegovo poslednje djelo “1Q84: Book 3”, posljednji dio trilogije objavljeno je u aprilu 2010. godine.

Murakami, poznat između ostalih knjiga i po romanu “Norveška šuma”, autor je djela "Slušaj pjesmu vjetra", "Fliper", "Igraj, igraj, igraj", "Južno od granice, zapadno od sunca", "Hronika ptice koja navija sat", "Kad padne noć"... a već neko vrijeme figuriše kao potencijalni dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

U međuvremnu, Murakami je na japanski preveo djelo Šela Silverstina “Giving Tree”, a objavio je i “Ozawa Seiji-san to Ongaku ni Tsuite Hanashi o Suru” (Razgovarao sam sa Seiđi Ozavom o muzici), knjigu razgovora sa slavnim japanskim dirigentom.

Još nije poznato kako će se zvati najnoviji roman Harukija Murakamija, objavila je izdavačka kuća "Bungeišundžu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније