Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

12. 11. 2019. 08:00 >> 08:08

U BUDVANSKOM BIOSKOPU

O Živku Nikoliću i njegovom filmskom djelu

Predavanje "Živko Nikolić i njegovo filmsko djelo" koje će održati mr Božena Jelušić biće održano u bioskopu Cadmus Cineplex sjutra 12. novembra, u 18 časova.

Povod za predavanje je obilježavanje jubileja - 70 godina crnogorske kinematografije, a organizuje ga Narodna biblioteka Budve i bioskop Cadmus Cineplex. Nakon predavanja biće prikazana dva filmska ostvarenja čuvenog reditelja: Biljeg (1981) i Čudo neviđeno (1984).

Program se odvija u okviru proslave Dana Opštine Budva.

Filmski i televizijski reditelj Živko Nikolić je rođen 29. novembra 1941. u Ozrinićima kod Nikšića. Pohađao je umjetničku školu u Herceg Novom, a Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Njegovo djelo je poznato i van granica našeg jezika. Za sobom je ostavio veliki trag koji je značajan ne samo za crnogorsku i jugoslovensku, već i za evropsku kinematografiju. Sve što je ikada snimio, snimio je na crnogorskom tlu, duboko u sebi noseći pečat rodnih Ozrinića. Nikolić je bio jako vezan za Crnu Goru, njene ljude, običaje i tradiciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније