Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

09. 11. 2019. 14:21   >>  14:21

U KIC-U

Satirična komedija "Čovjek za sve"

Satirična komedija "Čovjek za sve" u izvedbi mladog amaterskog ansambla Pozorišnog društva "Divan" iz Petnjice, a u produkciji Centra za kulturu Petnjica, biće prvi put odigrana na Velikoj sceni Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović" 11. novembra u 20 sati.

Kako napominju u KIC-u, riječ je o komadu koji se na humorističko-satiričan način dotiče različitih segmenata društva u tranziciji, bez konkretizacije likova i prostora, od prosvjete do politike, ugostiteljstva, ljubavi među mladima, do odnosa mladih prema starijima u savremenoj porodici, a sve uz scenske slike perspektiva mladih kod nas i šire u potrošačkom društvu. Uz ovo, razobličavaju se primjeri mitomanije i osvjetljavaju arhetipski obrasci otuđenog društva sa bilo kojih prostora.

"Čovjek za sve" je autorski projekat Dragana Koprivice, koji je autor teksta i reditelj, a premijera i prva repriza održane su u decembra 2018. u sali Centra za kulturu Petnjica.

Predstava je zatim uspješno izvedena na 48. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, kao i Plavu, Rožajama, Beranama, zatim u Tuzima, u humanitarne svrhe u JU "Komanski most" u Podgorici, kao i dva puta u Luksemburgu za našu dijasporu tokom ljeta 2018. godine.

"Izvođenje na velikoj sceni KIC-a biće već jedanaesto po redu, uz želju i namjeru da se predstava odigra i u drugim gradovima Crne Gore, ali i u regionu. Članovi 'Divana' su talentovani glumci amateri iz Osnovne i Srednje mješovite škole u Petnjici, kao i iz Srednje medicinske škole u Beranama", ističu U KIC-u.

U glavnoj ulozi u predstavi je Elmar Korać, a ostatak glumačke postave čine: Šejla Huremović, Džibo Huremović, Hana Muratović, Almina Ličina, Samra Ličina, Mirel Latić, Elmin Korać, Zana Adrović i Dado Kršić.

Ulaz je besplatan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније