Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 10. 2019. 14:19   >>  14:18

GRADSKO POZORIŠTE

"Ružno pače" sjutra u Dodestu

Predstava "Ružno pače" (6+), u produkciji Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u subotu 26. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest KIC "Budo Tomović".

Predstava je rađena po tekstu Igora Bojovića, a režirao je Jaroslav Antonjuk.

"Jedna je od najljepših priča književnosti za djecu, koju je napisao Hans Kristijan Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali s nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti. Junak priče, Milovan (klovn, glumac) iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva. To je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje", objašnjavaju u Gradskom pozorištu.

U predstavi igraju Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović, scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније