Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 10. 2019. 12:00 >> 11:59

27 AKRILA NA PLATNU

Dragović predstavio svoju umjetnost Mojkovčanima

Svaki naš dan je ugovor sa nekom budućom uspomenom. Trebalo bi, a ko će o svemu tome voditi računa, vježbati oko za skrivena značenja stvari. Upravo to na svojim platnima, kao igrač na žici, između minulog i budućeg, radi akademski slikar Mirko Dragović.

On zna da vid registruje, navodi, zavodi, ali isto tako zna da vid ne tumači. To je, možda, negdje i dobro, jer „kad bi svijet znao istinu“ kako na jednom mjestu zapisuje I.Singer „srušio bi se kao kula od karata“, rečeno je tokom izložbe Dragovića u galeriji  mojkovačkog Centra za djelatnosti kulture.

Dragojević živi u Podgorici radi više od deset godina kao  likovni pedagog sa djecom sa teškoćama u razvoju u Resurnom Centru „ 1.jun“. U matičnoj ustanovi i Nevladinom sektoru  kao profesor- mentor sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, napravio je blizu 30 izložbi u Crnoj Gori, izlagao je više puta u inostranstvu.

Ove lijepe vedre i zanimljive slike mladog pedagoga jesu melem za dušu ali i  praznik za oko ne samo  za umjetnike već i za običnog posmatrača,kazala je direktorica Cetntra za kulturu „ Nenad Rakočević“, Ljilja Jokić.

Dragojević je izrazio zadovoljstvo što se prvi put, svojim radovima, predstavio mojkovačkoj likovnoj publici  i interesovanju koje je pokazala prema njegovim radovima.

„Izložio sam 27 akrila na platnu i jedan crtež tako da mislim da će posjetiocima izložba biti interesantna“, kazao je Dragovic.

Trenutak potpunog prepuštanja umjetnosti dolazi onda kada nam neki unutrašnji glas došapne da bi trebalo da stavimo tačku i odložimo pero i kist, da ono nastalo može dalje i bez nas. Taj trenutak nije lako prepoznati, ali se da lako osjetiti. On se, to dobro zna naš akademski slikar Mirko Dragović, događa i ne bi se smio prenabregnuti, mada i to se dešava. Sve prije toga je dijalog s „ vlasnicima bivše sreće“ i sa samim sobom, smjena životnih ponuda-veliki igrokaz.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније