Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.L.B.

16. 10. 2019. 18:10 >> 18:14

OTVARANJE SEZONE

"Ivanov" u petak premijerno u CNP-u

Premijerom "Ivanova" A. P. Čehova u Crnogorskom narodnom pozorištu će u petak 18. oktobra u 19 sati na Velikoj sceni biti otvorena nova pozorišna sezona 2019/2020.

Režija Čehovljeve drame povjerena je Andreju Žoldaku, jednom od najznačajnijih savremenih evropskih pozorišnih reditelja.

Žoldak potpisuje i kostimografiju i dizajn svjetla.

U predstavi igraju: Dejan Lilić, Sanja Vujisić, Žana Gardašević Bulatović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Stevan Radusinović, Dragan Račić, Gojko Burzanović, Aleksandar Radulović, Davor Dragojević, Jovan Krivokapić, Lazar Dragojević i Zoran Dragićević.

Reditelj Andrej Žoldak je naveoda je predstava prvobitno trajala šest sati, koje je vremenom skratio, kako bi se predstava mogla odigrati za jednu noć. 

Dodao je da mu je žao što je skratio predstavu, ali da će se na festivalima izvjesno igrati u cijelosti.

„Ivanov je prereno umoran čovjek, koji je proživio jedan dio svog života i odjednom počinje da se osjeća kao da je neko ukrao svu njegovu sreću. Mi smo predstavili Ivanova na moderan i savremen način i u tome sam bio radikalan. U ovoj predstavi istražujem šta i kako ljudi govore i šta misle, a prećutkuju. Mi govorimo jedno, mislimo drugo, a radimo treće. To je veoma aktuelan problem u životima mnogih od nas. Ovom predstavom, ja pokušavam da pokažem skrivene impulse, jer me zanima šta se nalazi iza, šta je skriveno iza rituala uobičajenog i svakodnevnog”, istakao je Žoldak. 

Žana Gardašević Bulatović je priznala da je bilo trenutaka kada je željela da odustane.

„Proces je bio izuzetno intenzivan i naporan i samo me je snaga koju imam u sebi, podrška koju imam kod kuće, a iznad svega činjenica da je reditelj iz mene i iz svih nas, izvačio nešto što nismo ni znali da imamo. Na kraju procesa imamo predstavu koju će publika da voli i sigurna sam da će imati dug repertoarski život“, rekla je Gardašević Bulatović.

Direktorica Zorana Kralj je kazala da su očekivanja od ove predstave bila velika i da su sada, na samom kraju procesa, potpuno ispunjena.

„Vjerujem da će publika dijeliti utisak koji mi imamo i osjetiti da prisustvuju jednom vanrednom pozorišnom događaju. Pored toga što je ova predstava repertoarski iskorak CNP-a ona nam daje i mogućnost da otvorimo vrata relevantnih evropskih teatarskih festivala“, istakla je Kralj.

Umjetnički direktor Željko Sošić je rekao kazao je da za predstavu već postoji veliko interesovanje.
„Činjenica da za predstavu, na osnovu snimaka i fotografija, već postoji veliko interesovanje međunarodnih gostiju, kako kritičara, tako i direktora i selektora festivala pokazuje da je naša nakana bila ispravna i da smo dobili značajan adut u našem međunarodnom pozicioniranju“, kazao je Sošić.

"Ivanov" je na repertoaru i u subotu 19. oktobra, a ulaznice se mogu rezervisati na zvaničnom sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici pozorišta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније