Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 10. 2019. 23:41 >> 23:40

STUDENTSKI TEATAR IZ PODGORICE

"Treće veče", na Velikoj sceni KIC-a

Predstava Studentskog teatra iz Podgorice, "Treće veče", po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće izvedena sjutra, u srijedu, 16. oktobra, na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.

"U ovoj savremenoj satiričnoj komediji sagledan je negativni efekat agresivnih muzičkih takmičenja iz regiona, u kojima se promovišu društveni neukus i kvazivrijednosti, uz visok stepen gledanosti kod televizijske publike i u našoj sredini", kazao je Koprivica.

U takvim šou-programima, kako dodaje, takmičari i muzički dio su u drugom planu, a kontroverzni članovi žirija postaju učesnici rijaliti-programa.

"U svom dramskom konceptu autor je pošao od činjenice da se u takvoj atmosferi pomjerenih vrijednosti mogu javiti i neobični dramski likovi iz naroda, koji su izgubili osjećaj za realno, identifikujući se sa zvijezdama programa i živeći u vlastitom virtuelnom svijetu", dodao je režiser.

U “Trećoj večeri” glavnu ulogu igra Adriana Žolja Bošković, a u ostalim se pojavljuju: pjesnikinja Danijela Jovanović, gimnazijalke Nora Pavićević, Milica Đaković i Hana Škrijelj, i djevojčice, Lara Obradović i Luna Bošković.

Majstor svjetla i tona je Dražen Milić, a organizator Željko Jovanović.

Studentski teatar je, nakon premijernog izvođenja 14. maja na velikoj sceni KIC-a, predstavu izveo i na 49. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, i osvojio tri značajna priznanja: Žolja Bošković je dobila prvu nagradu Festivala za glumačku bravuru, ansambl je nagrađen za najbolju kolektivnu igru, a tekst Koprivice proglašen za najbolji na Festivalu.

Studentski teatar je ovu predstavu izvodio i u humanitarne svrhe: u Centru Ljubović i JU “Komanski most” u Podgorici, i u UIKS-u u Spužu, za lica na izdržavanju zatvorske kazne, a nakon izvođenja u KIC-u slijede gostovanja mladih podgoričkih amatera po Crnoj Gori i šire.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније