Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

30. 09. 2019. 13:41 >> 13:45
2

OBRADOVIĆ U BEOGRADU

Izložba crteža "Zagubljena pisma"

Izložba crteža "Zagubljena pisma" Milutina Obradovića biće otvorena sjutra u Beogradu u paviljonu "Cvijeta Zuzorić" u 19 sati, a zainteresovani mogu pogledati djela ovog poznatog crnogorskog umjetnika do 13. oktobra.

Crnogorski akademski slikar Milutin Obradović se četvrti put predstavlja Beogradu, ali prvi put izložbom crteža "Zagubljena pisma", koju će otvoriti Olivera Vukotić istoričarka umetnosti.

Nakon Beograda Obradović će učestvovati i na XII Bijenalu u Firenci, gdje će se predstaviti sa platnima iz ciklusa "Običan malecki san".

Obradović je kazao da ovom izložbom Beogradu poklanja svoju najintimniju ispovest i da osjeća da su njegove nove izložbe snažnije i da poruka ne stiže brzo, već sazrijeva i samu sebe donosi posmatraču.

"Izložbom crteža ovog puta pričam svoju stranu života, kompleksan ili jednostavan, mističan ili ogoljen. Želim da se u galeriji paviljona 'Cvijeta Zuzorić' za vreme trajanja moje izložbe osjeti tango čiji ritam remeti mir prostora mog ateljea, mir koji se zove život. Imam veliki zadatak da svojom izložbom opravdam renome i povjerenje koje mi je ukazano od samog paviljona", kazao je Obradović.

Milutin Obradović je rođen 8. jula 1979. godine u Bijelom Polju. Završio je srednju likovnu školu "Petar Lubarda", nakon čega je upisao Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Smaja Karaila. Diplomirao je 2002. godine. Do sada je imao više od 20 samostalnih i više kolektivnih izložbi. O njegovom stvaralaštvu pisao je i poznati "Wall Street" magazin.

Obradović pored slikanja nalazi vremena i za humanitarni rad, pa je učestvovao u humanitarnoj emisiji "Dnevnica", a u Beogradu ove jeseni uspostavlja saradnju i sa Udruženjem za Hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja "Potkovica", u okviru koje je planirano druženje umjetnika i slikanje konja koji su čest motiv na njegovim platnima, sa djecom koja idu na hipoterapiju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније