Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

29. 09. 2019. 09:50   >>  16:28

ZAVRŠEN FESTIVAL U MOJKOVCU

Nagrade za Stanića, Ninkovićku, Blagojevićku i Grahovca

Dodjelom nagrada i projekcijom filma "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, sinoć je završena 44. Mojkovačka filmska jesen.

Žiri kojeg su činili predsjednik Branko Baletić i članovi glumica Andrea Mugoša i glumac Dragoslav Lola Medojević, odlučio je da ove godine nagradu za glavnu žensku ulogu podijele Nataša Ninković za ulogu u filmu "Ajvar" rediteljke, Ane Marije Rosi i Snežana Bogdanović za ulogu u filmu "Šavovi".

Nagrada za glavnu mušku ulogu pripala je Tihomiru Staniću, za ulogu u filmu "Delirijum tremens", dok je dobitnik nagrade za najbolju epizodnu mušku ulogu Srđan Grahovac za ulogu u filmu "Između dana i noći" reditelja, Andra Martinovića.

Tihomir Stanić, koji je u četvrtak prisustovao projekciji filma "Delirijum tremens", u video poruci se zahvalio na časti koja mu je ukazana najvljujući dolazak na sljedeći festival u Mojkovcu.

Dolazak je najavila i Nataša Ninković koja se takođe zahvalila na priznanju putem video poruke.

"Festival je pokazao potrebu za paradom sjajnih uloga, glumci su možda i najveća vrijednost naše kinematografije, pa je zato šteta što nema više filmova", kazao je reditelj Branko Baletić.

Nataša Ninković je za ulogu u filmu "Ajvar" nedavno dobila nagradu na Hercegnovskom festivalu, u Nišu "Caricu Teodoru" i nagradu u Leskovcu.

"Ninković je dobila priznanje sada ovdje u Mojkovcu, gdje sam bila u prilici da zapazim reakciju publike i još jednom se uvjerim da je ovo jedna on njenih najboljih uloga", kazala je rediteljka filma, Ana Marija Rosi.

Srđan Grahovac je iznenađen nagradom, jer, kako je kazao, iza sebe nema puno filmova. Za razliku od pozorišnog, kaže, filmski svijet mu je još stran, zato mu je nagrada draža, jer dolazi sa filmskog platna.

Direktorica Centra za kulturu Ljilja Jokić, uručila je zahvalnicu podshumno nedavno preminulom Mišu Vukoviću za doprinos festivalu.

Šest filmova u takmičarskom dijelu i puna bioskopska sala svih šest večeri obilježili su 44. izdanje festivala.

Organizatori su zadovoljni realizovanim programom, a posebno reakcijom publike koja je i ove jeseni pokazala odanost festivalu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније