Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 09. 2019. 11:10 >> 11:12

8. I 9. OKTOBRA

Endrju Reid gost nacionalne konferencije

Šef produkcije u "Northern Ireland Screen" Endrju Reid biće jedan od učesnika nacionalne konferencije "Montenegro Creative Forum: A step forward", koju će 8. i 9. oktobra u Podgorici organizovati Ministarstvo kulture i UNDP, u saradnji sa Britanskim savjetom.

Kako navode iz Ministarstva kulture, Reid i njegova produkcijska kuća u novije vrijeme ostvarili su niz zapaženih uspjeha, od kojih se izdvaja saradnja sa HBO, te snimanje serije "Igra prijestola" u Sjevernoj Irskoj.

"Na taj način, 'Northern Ireland Screen' svojim je aktivnostima pozicionirao Sjevernu Irsku kao značajnu filmsku destinaciju, a Endrju Reid upravo će govoriti na temu "Making Northern Ireland film destination: How we did it", pri čemu će biti riječi i o šansama koje se danas nude crnogorskoj kinematografiji", navodi se u saopštenju.

Reid je, kako su kazali, samo jedan od brojnih učesnika konferencije u okviru koje će biti upriličeno više gostovanja, pet panel diskusija i niz radionica. 

"Nacionalna konferencija 'Montenegro Creative Forum: A step forward' biće održana u zgradi Muzičkog centra Crne Gore (bivši Dom vojske), a ulaz tokom oba dana programa biće slobodan", navodi se u sapštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније