Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

21. 09. 2019. 20:05 >> 20:03
1

U 12H

Cvrčak i mrav sjutra u KIC-u

Predstava "Cvrčak i mrav" (6+), koju je prema tekstu Milene Depolo režirao Branko Ilić, biće izvedena u nedjelju, 22. septembra, u 12 sati u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Predstava je rađena u koprodukciji Teatra mladih, Kulturnog centra "Nikola Đurković" iz Kotora, Gradskog pozorišta, Herceg festa i Budva Grad teatra.

 

Igraju: Branka Femić-Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić.

Scenografiju je osmislio Branko Ilić, kostimografiju potpisuje Tijana Todorović uz asistentkinju Martu Garčević, dok je za koreografiju zadužena Marija Brajković.

Muzika je djelo sastava „Who See“, a aranžman za song „Koji sam ja kralj“ uradio je Peđa Nedeljković. Lektorka je Katarina Krek, a tehnički direktor i dizajner svjetla Nikola Krstić.

Riječ reditelja:

“Ova dramatizacija Ezopove basne koju je napisala Milena Depolo je za djecu koja su u današnje vrijeme zatrpana obavezama i ne stižu da se igraju, za stariju djecu koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta i za sve autoritete ovog svijeta (roditelje, nastavnike, direktore, političare…)

Da shvatate da je potrebno, dobro i zdravo buniti se protiv autoriteta…

Cvrčak je umjetnik, a to zanimanje nije baš popularno, bar kod nas. Ako slučajno u životu odlučiš da budeš Cvrčak, sve će biti protiv tebe, osim tebe. I možda će ti biti teško, ali umjetnost će ti olakšati. Daće ti snage da izdržiš, daće ti slobodu da kažeš, daći ti širinu da razumiješ i daće ti zadovoljstvo da uživaš.

Biti vrijedan je dobra osobina i rad je važan, ali jednako važna je i igra. Jedan cvrčak Herman Hese kaže da se u životu ne mora ništa, samo se mora biti srećan.

I igra može biti rad, ako samo imaš dar.
Ako sebi u igru ti pretvoriš u rad,
Život će ti biti tad vječiti ‘lad.
Tada neće biti važno
dal’ si Cvrčak il’ si Mrav,
Živjećeš hrabro, snažno
Kao da si Lav!

Na ove stihove i u svoj život dodaj bit (bit je ritam u hip hopu, znači još i damar srca, ali još znači i suština) i radi ono što voliš, pa ćeš viđeti koliko si vrijedan i vrijedna” – Branko Ilić

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније