Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

18. 09. 2019. 11:20   >>  11:20

GRADSKO POZORIŠTE

"Don Kihot" za početak nove sezone

Predstava "Don Kihot", u režiji Andraša Urbana, premijerno će biti izvedena pred podgoričkom publikom u petak 20. septembra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC "Budo Tomović", čime će se i označiti početak nove sezone Gradskog pozorišta.

Riječ je o koprodukciji Gradskog pozorišta i Barskog ljetopisa, a po motivima Servantesovog romana dramaturgiju je uradila Vedrana Božinović. Za publiku glavnog grada prva repriza zakazana je dan kasnije, na istom mjestu i u istom terminu.

"U Urbanovom viđenju Servantesovog remek djela, na neke ovdašnje 'vjetrenjače' juriša sedam žena - sedam glumica koje progovaraju o problemima i dilemama savremenog društva i žena u takvom okruženju. Predstava se, između ostalog, tiče i prepoznavanja donkihotovskog u sebi i u društvu oko nas, jednako kao i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemerjem i manipulacijama. Ova nesvakidašnja, intrigantna teatarska priča premijerno je izvedena u julu u okviru Barskog ljetopisa", ističu u Gradskom pozorištu.

u Predstavi igraju Branka Femić-Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović i Anđelija Rondović.

Za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku je uradila Irena Popović, dok su kostimi djelo Line Leković.

"Uz već provjerene naslove sa sve tri naše scene – Lutkarske, Dramske za djecu i Večernje, i naredni period u našem teatru obilježiće novi projekti i akcije, brojna gostovanja, ali i niz festivalskih pohoda u zemlji i regionu. Do kraja kalendarske godine planiraju se premijere na Večernjoj i Lutkarskoj sceni za djecu. Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo prvu saradnju sa uglednom bugarskom rediteljkom Veselkom Kunčevom koja će na našoj Lutkarskoj sceni za djecu postaviti komad 'Na ivici neba'. Nakon hit predstave 'Lažljivci', koja se u Gradskom pozorištu uz veliko interesovanje publike igra već 11 godina, Marko Manojlović potpisaće režiju i komada 'Pukovnik ptica', čija nas premijera očekuje krajem godine. I u novoj sezoni potrudićemo se da naše predstave dopru do što većeg broja gledalaca u našoj zemlji, a to ćemo uraditi i u okviru novog projekta 'Podgoričko Gradsko za sjever', ističe se u saopštenju Gradskog pozorišta.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније