Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 09. 2019. 11:53 >> 11:52

EXPO DUBAI 2020

CG se predstavlja bogatim kulturnim nasljeđem

Na međunarodnom događaju EXPO Dubai 2020 koji će se održati u Dubaiju od 20. oktobra 2020. do 10. aprila 2021. Crna Gora će se predstaviti temom "Održivost". Paviljon će biti inspirisan bogatim kulturnim nasljeđem.

Kako je saopšteno iz Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici glavni arhitekta crnogorskog paviljona, Matija Vuković, je kazao da će "paviljon omogućiti posjetiocima dubinski pogled na crnogorsku bogatu i raznovrsnu istoriju, predstavljajući šume, vodene resurse i različite ekosisteme, naglašavajući njenu otvorenost kao sigurne destinacije za turizam i investicije".

"Paviljon će prikazati crnogorsko bogatstvo kroz raznovrsnost prirode, inovativne napore za balansiranjem između čovjeka i prirode, kao i strategiju za ekonomski razvoj za buduće generacije", kazao je Vukobvić.

Dubai je prvi grad na Bliskom istoku koji će biti domaćin EXPO međunarodnog događaja. Iz Ambasade UAE podsjećaju da je pravo da organizuje EXPO 2020 dobio na glasanju međunarodnog biroa u Parizu.

"Svjetski EXPO je jedan od najvećih međunarodnih događaja kada je u pitanju ekonomski i kulturni uticaj", ističu iz Ambasade UAE

Prvi međunarodni EXPO, podsjećaju, pokrenut je u Londonu, 1851. godine u Cristal Palace-u, gdje su izložene inovacije industrijske revolucije, kako bi se ojačali međunarodni odnosi, slaveći kulturnu različitost i ističući tehničke novine.

"Kroz temu 'Povezivanje umova, kreiranje budućnosti' Expo 2020 u Dubaiju će ugostiti 192 zemlje, i biće baziran na tri podteme koje se smatraju nosiocima ljudskog progresa a to su mobilnost, šansa i održivost. Expo Dubai 2020 ima za cilj da poveže iskustva i napravi most između nacija i svjetova, što je ujedno i dnevni cilj Ujedinjenih Arapskih Emirata", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније