Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

17. 09. 2019. 22:45   >>  22:52

BOGDANOVIĆ - KOGALI

Značajno povećati kulturne programe za djecu

Unapređenje medijskog ambijenta i povećanje kulturnih aktivnosti koje su namijenjene djeci i mladima bile su teme sastanka ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Osame Kogalija.

Ambasador Kogali je predstavio rezultate kampanje "Birajmo šta gledamo", čiji je cilj promocija medijske pismenosti među roditeljima i djecom, unaprijeđenje kvaliteta izvještavanja medija o pitanjima koja se tiču prava djeteta, ali i poboljšanje kvaliteta medijskih programa za mlade u Crnoj Gori. U tom kontekstu, sagovornici su ocijenili značajnim dalja ulaganja u programe koji podižu svijest o štetnosti sadržaja u elektronskim medijima i njihovom uticaju na odrastanje i razvoj djece.

Osvrćući se na promociju kulture kod djece i mladih, ministar Bogdanović je istakako da Minitarstvo kulture na godišnjem nivou organizuje manifestaciju Dani evropske baštine, čiji su programi uvijek posvećeni najmlađima.

"Kroz saradnju sa Savjetom Evrope i Evropskom komisijom mladima u Crnoj Gori daje se mogućnost da učestvuju u konkursu 'Nedjelja posvećena stvaraocima baštine', na kojem se dostavljaju predlozi priča kojima se promoviše lokalna kultura i tradicija. Posljednje izmjene medijskih zakona u posebnom smislu tretiraju pitanja zaštite djece, i spremni smo za nastavak realizacije ovih i sličnih aktivnosti koje će doprinijeti etičkom medijskom izvještavanju, posebno kada su u pitanju mladi", kazao je Bogdanović.

Sagovornici su se saglasili da u budućem periodu treba raditi na realizaciji zajedničkih projekata koji će doprinijeti većem poznavanju kulture među najmlađom publikom, ocijenivši značajnim rezultate projekta "Dan umjetničkog obrazovanja", koji su realizovali Kraljevsko pozorište Zetski dom i Ministarstvo prosvjete, uz podršku Ministarstva kulture i Narodnog muzeja Crne Gore.

Zaključeno je da se kroz zajedničku saradnju, koristeći se posebno savremenim tenologijam i društvenim mrežama, u budućem periodu treba raditi na podizanju svijesti o važnosti kulture za razvoj djeteta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније