Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.P. ]

17. 09. 2019. 22:55   >>  22:55

U PONEDJELJAK U KIC-u

Američki džezeri naredne sedmice u Crnoj Gori

Američki džez sastav "Laurin Talese & A Novel Idea" gostuje u Crnoj Gori od 23. do 25. septembra posredstvom programa "American Music Abroad" Američke vlade, a u organizaciji Američke ambasade u Podgorici i lokalnih partnera. Prvi koncert održaće 23. septembra u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici u 20 sati, nakon čega slijede nastupi u Pljevljima i Bijelom Polju.

Američki džez i soul ansambl "Laurin Talese & A Novel Idea" pod vođstvom pjevačice Lorin Taliz, stvarao je svoj brend sinematskog džeza tokom skoro jedne decenije, saopšteno je iz KIC-a.

"Lorin je nastupala na brojnim nacionalnim i međunarodnim scenama kao što su, Centar za izvođačke umjetnosti Kenedi u Vašingtonu, Muzička akademija u Filadelfiji, Narodno pozorište u Ričmondu, Virdžinija, slavno pozorište Apolo u Njujorku, Centra Kimel u Filadelfiji i Centar za izvođačke umjetnosti u Nju Džersiju, gdje je novembra 2018. godine pobijedila na sedmom internacionalnom takmičenju džez pjevača "Sara Von". Često sarađuje s međunarodno priznatim umjetnicima među kojima su: Bilal, Robert Glasper, Gregori Porter, Pati Label, Vivijan Grin i Kristijan Mekbrajd, a nastupala je sa poznatim klasičnim i džez ansamblima kao što su Orkestar Klivlenda, Orkestar džez nasljeđa u Klivlendu, Hor Mozesa Hogana i međunarodno priznati orkestar Mocarteum u Salcburgu", navodi se u saopštenju.

Prvi album "Gorgeus Chaos", koji će predstaviti našoj publici, snimila je 2016. u saradnji sa nagrađivanim producentima Adamom Blekstounom i Ulisisom Ovensom, mlađim. Album je dobio izuzetno pozitivne kritike od strane američkih medija; dnevni list „Chicago Tribune" je uvrstio Lorin snimak u 10 najboljih u 2016, a album je debitovao i na Bilbordovim listama.

U grupi "Laurin Talese & A Novel Idea", sviraju iskusni muzičari koji su, pored brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu, ponosni na svoje pedagoško umijeće.

Basista Džon Mišel (Jon Michel) je bio član i muzički direktor benda Bilija Pola, dobitnika nagrade Gremi; takođe je jedan od vođa originalnog muzičkog projekta L.X.G. Svoju muzičku karijeru gradi kao kompozitor i producent sa tekućim projektima na filmu, R&B i gospelu.

Pijanista Erik Voram (Eric Wortham) je ostvareni kompozitor, tekstopisac i producent u oblasti džeza i klasične muzike. Erik je gostovao sa dobitnicima Gremijevih nagrada poput Džila Skota i Adel, i sarađivao sa Vivijan Grin, Aloe Blak, Mjuzik Soulčajld. Radio je kao muzički direktor za Džila Skota, a sa Adel je ostvario turneju 2017 godine.

Bubnjar Džulijus Rodrigez (Julius Rodriguez) započeo je svoju muzičku karijeru veoma rano, inspirisan crkvenom muzikom. Godine 2016. učestvovao je u rezidencionalnom programu “Jazz Ahead” Beti Karter, u okviru Centra Kenedi u Vašingtonu. Iste godine je započeo studije klavira u školi Džulijard u Njujorku. Sarađivao je sa velikim brojem poznatih umjetnika: A$AP Rocky, Vinton Marsalis, Mejsi Grej, Džejms Morison, Dev Hajns, Džazmej Horn, Brastreks, Nik Hakim, Roj Hargrov, Karmen Landi, saopšteno je iz KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније