Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

16. 09. 2019. 15:28   >>  15:28

U KOTORU OD 17. DO 21. SEPTEMBRA

Na Evropskom filmskom festivalu 10 ostvarenja

Na Evropskom filmskom festivalu koji će biti održan u kotorskom kinu "Boka", od 17. do 21. septembra, biće prikazano deset nagrađivanih filmova, među kojima i dva domaća.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar organizuju Evropski filmski festival u Kotoru, uz podršku lokalne turističke organizacije. Svake večeri u 20 i 22 sata biće prikazana po dva filma, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

"U selekciji za ovogodišnje izdanje festivala našli su se filmovi savremene evropske kinematografije nagrađivani na brojnim filmskim smotrama, većinom snimani u koprodukciji evropskih zemalja, uz značajnu finansijsku podršku Evropske unije", saopšteno je iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori povodom početka festivala u Kotoru.

Prvi na repertoaru, u utorak 17. septembra u 20 sati je film "Belgijski kralj", višestruko nagrađivana belgijsko-holandska komedija/drama, u kojoj belgijski monarh, izgubljen na Balkanu traži put kući, a pronalazi sebe. Posjetioci festivala imaće priliku da pogledaju i francusku dramu "Krvavo mlijeko", portugalsko-francusko-brazilsku koprodukciju "Dijamantino", češko ostvarenje "Zimske mušice", mađarski film "Out", kao i tri dokumentarna filma "Tišina drugih", "Stranac u raju" i "Daleki lavež pasa".

U četvrtak, 19. septembra, u okviru festivala biće organizovano veče crnogorskog filma.

"Posebno nam je zadovoljstvo što se na repertoaru nalaze i dva crnogorska ostvarenja, ’Igla ispod praga’ mladog reditelja Ivana Marinovića i film ’Muškarci’ iz 1963. godine, koji je režirao Milorad Milo Đukanović", saopšteno je iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Festival se, inače, održava u osam crnogorskih gradova. Prošle sedmice svečano je otvoren u Podgorici, a nakon Kotora seli se u Petrovac, Ulcinj, Bijelo Polje, Nikšić, Petnjicu i Mojkovac. Riječ je o jubilarnom, petom izdanju Evropskog filmskog festivala, koji je u julu mjesecu na Žabljaku prvi put imao i ljetnje izdanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније