Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 09. 2019. 11:25   >>  11:39

PREDAVANJE U KIC-U

“Brazil nisu samo samba, karneval i fudbal”

Interaktivno predavanje na temu “Brazil nisu samo samba, karneval i fudbal” biće priređeno u sklopu manifestacije “Dani Brazila u Crnoj Gori” u srijedu, 11. septembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 20 sati.

 

Manifestacija će pored Podgorice biti organizovana u Nikšiću i u Baru i omogućiće crnogorskoj publici da sazna nešto više o turizmu, kulturi, obrazovanju i uticajima ove veoma velike i raznolike zemlje.

Prezentacije će održati dva univerzitetska profesora iz Brazila, Poliana Fabíula Cardozo sa Univerziteta Srednjeg Zapada Savezne države Paraná (Unicentro), i Rafael Siqueira de Guimarães sa Federalnog Univerziteta Baije (UFSB).

Profesorica Carodzo koja se bavi istraživanjem u oblasti turizma, geografije kao i pitanjima migracije, u svom predavanju “Brazil nisu samo samba, karneval i fudbal” će imati priliku da prezentuje na jedan zanimljiv način brazilski turizam zajedno sa fotografijama mjesta koji su dio kulturne baštine Brazila.

 Osim toga, profesor Guimarães, čije su oblasti psihologija, kulturne studije, migracije i obrazovanje, će napraviti jedan interesantan osvrt na obrazovanje u Brazilu nakon čega će predstaviti dokumentarac u trajanju od 12 minuta pod naslovom “Proširenje obrazovanja”. Priča je vezana za pet osoba, koji su sada profesori, fokusirajući se na njihovo djetinjstvo i kako ono utiče na njihovo zanimanje i viđenje školstva u sadašnjem vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније