Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 09. 2013. 18:57   >>  18:57

SEPTEMBARSKI DANI

Nikšić: Izložba Šapurićevih fotografija

Nikšićka Osnovna škola "Luka Simonović" uključila se u obilježavanje tradicionalne manifestacije Septembarski dani, samostalnom izložbom radova fotoreportera Željka Šapurića i nizom aktivnosti pod nazivom Nikšiću s ljubavlju.

Manifestacija Septembarski dani organizuje se povodom Dana Oslobođenja Nikšića.

Pomoćnik direktora škole, Spasoje Gradašević, podsjetio je da je riječ o desetoj samostalnoj izložbi Šapurićevih fotografija "u čiji su objektiv ubilježeni svi značajniji događaja iz života Nikšića u kome decenijama stvara".

Šapurić je dobitnik desetak domaćih i stranih nagrada iz oblasti umjetničke fotografije, a pobjednik je i nekoliko domaćih i inostranih foto konkursa iz te oblasti.

Dobitnik je i zlatne plakete za doprinos razvoju crnogorske novinske fotografiije, koju je, kako je obrazloženo, zavrijedio radom, etikom i svim svojim bićem.

Šapurićeve fotografije preuzimaju i poznate svjetske novinske agencije, a i jedan je od najvećih kolekcionara starih fotoaparata i razglednica Nikšića i Crne Gore.

U izuzetno vrijednoj Šapurićevoj zbirci od 230 starih foto aparata i opreme je i fotoobjektiv iz vremena Kralja Nikole.

Pored Šapurićeve izložbe, učenici i nastavnici škole izradili su kartu grada, napisali pjesmu posvećenu Nikšiću, a na panoima pokazali kakav je grad bio nekad, a kakav je sada.

Učenici tri završna razreda počeli su oslikavanje fasade školske zgrade na kojoj će biti „utisnuti“ Bedem, Carev most i park–šuma Trebjesa, po kojima je Nikšić prepoznatljiv.

Pedagog Tatjana Rakojević kazala je da je cilj projekta Nikšiću s ljubavlju, uz promovisanje škole i grada, i pružanje mogućnosti djeci da iskažu kreativnost.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније