Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

30. 08. 2019. 22:12   >>  31. 08. 2019. 09:09

PRODUKCIJA RTCG

Pala prva klapa TV filma "Magični ključ"

Pala je prva klapa igranog TV filma “Magični ključ” u produkciji Radio Televizije Crne Gore. "Magični ključ” u režiji Draška Đurovića, po scenariju Dragane Kršenković Brković, nastavak je prve TV bajke “Hozentarus” prikazane prošle godine.

Brojna glumačka i tehnička ekipa u velikom studiju Televizije Crne Gore, snimila je danas prve kadrove igranog TV filma Magični ključ. Projekat je nastavak prve TV bajke Hozentarus, ali će novo ostvarenje biti mnogo moćnije, uzbudljivije, dramatičnije, kaže reditelj Draško Đurović.

„Mislim da će ovaj proizvod moći da se gleda i sa strane, u inostranstvu. Projekat je regionalni, imamo ljude iz Makedonije, ljude iz Srbije, tako da vjerujem da će nadmašiti prethodni projekat, i da će mlađe generacije, upravo s tom fantazijom biti zadovoljne“", istakao je on.

Najskuplje produkcije su za dječije filmove, koje imaju svoj jezik, dizajn, scenografije, kostime, specifičnost glume.

Važno je da se rade komplikovanije igrane forme, smatra Đurović.

 „I meni je drago da u jednoj ovakvoj produkciji možemo da radimo nešto što je avantura, i fantazija, nešto što je za mlađu generaciju, jer mislim da je previše tih rijalitija, emisija analitičkih koji ih vraćaju u tu sivu i surovu stvarnost“, poručio je on.

Magični ključ je priča o snu ljudi, da prevaziđu svoj kraj, čovjekovoj želji za trajnim životom.

To je vječna tema o našoj čežnji da savladamo strahove. Priča je ispričana djeci zabavno, da se može i lako pratiti, smatra Dragana Kršenković Brković.

„Priča o snu, kako da se prevaziđe taj kraj, odnosno taj naš odlazak dakle priča koja je san ljudi otkad postoji ljudski rod, nadam se da će ta razigrana priča koja je utkana u samo tkivo biti zanimljiva kako djeci, tako i odraslima“, istakla je ona.

Brojna glumačka ekipa angažovana je na filmu.

„Drago mi je da TVCG kreće svoju produkciju, i drago mi je da je to prvenstveno namijenjeno djeci i drago mi je da sam dobio poziv od profesora Draška da snimamo zajedno", kazao je glumac Pavle Popović.

Glumac Pavle Ilić je naglasio da su tekst i ekipa odlični, te zbog nema razloga da ne bude odlična atmosfera, a na kraju i sam proizvod.

Film Magični ključ snimaće se na više lokacija u Crnoj Gori.

Biće završen, kako najavljuje reditelj Đurović na Dan Radio-televizije Crne Gore. I ovaj projekat jedan je od načina kojim će naša kuća obilježiti 55 godina Televizije i 75 godina Radija Crne Gore.

Ana Ašanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније