Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

20. 08. 2019. 12:25 >> 12:25

SIMFONIJSKA BAJKA

Koncert "Peća i Vuk" sjutra u atrijumu Buća

Koncert Muzički razgovori - simfonijska bajka "Peća i vuk", ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva, biće održan u srijedu 21. spetmbra u 20 sati u okviru festivala Purgatorije.

Priču o dječaku Peći, njegovoj igri i mašti, životinjama vuku, patki, mački i ptici, zabrinutost i ljutnju Pećinog djede, "hrabrost" lovaca, kroz priču naratora - Laković Dragana, dočaravaju članovi duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije Marina Nenadović - flauta, Bojan Pešić - oboa, Veljko Klenkovski - klarinet, Nenad Janković - fagot, Nenad Vasić - horna i učenik III razreda srednje UMŠ "Luka Sorkočević" iz Dubrovnika - Aleksandar Lazinica, na udaraljkama.

Kako napominju u tivatskom Centru za kulturu, u ulozi životinja su učenici Muzičke škole Tivat, sa nastavnicom Anđelom Homen.

Za svjetlosni efekat je zadužen Radomir Stamenković, a scenografiju i maske Zoran Kruta.

"Simfonijska bajka 'Peća i vuk', je 'kruna' 17. Radionice za duvačke instrumente, i kao takva biće premijerno izvedena u Crnoj Gori sjutra na sceni atrijuma Buća u Tivtu. Producent je Centar za kulturu Tivat, Muzička škola Tivat i NVO Arspraesentia. Ulaz je slobodan", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније