Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

12. 09. 2013. 15:29 >> 15:28

SJUTRA

Izložba Milene Jovićević u Berlinu

Druga samostalna izložba crnogorske umjetnice Milene Jovićević pod nazivom "iGenesis iDisappearance" biće otvorena 13. septembra u 18 sati u galeriji "INSTITUT FÜR ALLES MÖGLICHE" u Berlinu.

Izložba će biti otvorena u okviru zvaničnog programa festivala "Kulturfestival Wedding und Moabit 2013" i trajaće do kraja mjeseca.

Izloženi radovi su nastali tokom rezidencijalnog boravka u Berlinu u pomenutoj instituciji u avgustu i septembru ove godine. 

Obuhvataju crteže na zidu, crteže na papiru i video animaciju koji funkcionišu kao jedinstvena instalacija u prostoru. 

Na izložbi će govoriti umjetnici i profesori Akademije vizuelnih umjetnosti iz Lajpciga Stefan Reibel i Christin Lahr.

Dio radova već je izložen od 7. septembra u drugoj galeriji pomenute institucije sa australijskim umjetnicima Helen Smith i Jeremy Kirwan-Ward.

"iGenesis iDisappearance" problematizuje iščitavanje mita o Adamu i Evi stavljajući ih u savremeni kontekst, ironišući sa muško ženskim relacijama unutar otuđenog i vulgarizovanog svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније