Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

17. 08. 2019. 17:32 >> 17:37

TRADICIONALNA FEŠTA

Bokeljska noć sljedeće subote

Tradicionalna kotorska fešta Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, biće održana u subotu, 24. avgusta 2019. od 21 sat, a njen početak najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

 

Ulaskom u koridor, 45 okićenih barki sa 10-ak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4.500,00 eura.

Nakon proglašenja najmaštovitijih kreacija, uslijediće muzički vatromet sa mora za koje je zaduženo preduzeće „Mirnovec“.

Program će sa glavne bine voditi Dubravka Jovanović, pjesnikinja i novinarka Skala radija, dok će RTCG omogućiti direktan prenos na prvom programu.

Defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama, fešta se sa mora seli na trgove u Starom gradu. Ove godine angažovali smo domaće muzičke snage, tako da će nastupati samo kotorski muzički sastavi to:

Na trgu od oružja –TRI KVARTA I THE GRUPA;
Na pjaci Svetog Tripuna – FOUR BLUES DRIVERS i JELENA KAŽANEGRA SA BENDOM:
Na Pjaci od muzeja – MIJA I SANJA;
Na Pjaci Svetog Nikole – ACOUSTIC THERAPY i
Na Škaljarskoj pjaci – KLAPA INCANTO I BEND ŠKURIBANDA.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor. 

Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније