Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Beta, Objavila: R.P. ]

15. 08. 2019. 23:06   >>  23:06

U ŠVAJCARSKOJ

Pronađene Egziperijeve skice "Malog princa"

Skice "Malog princa" koje je napravio francuski pisac i pilot Antoan de Sent-Egziperi, pronađene su u jednoj staroj kući na sjeveru Švajcarske, gdje ih je čuvao kolekcionar, zajedno sa nekoliko desetina hiljada drugih umjetničkih djela.

Crteži, kupljeni prije više od 30 godina na aukciji u Švajcarskoj, nalazili su se u kartonima i dobro su očuvani, izjavila je Elizabet Grosman, predstavnica Fondacije za umjetnost, kulturu i istoriju u kantonu Ciriha.

Prema njenim riječima, pronađene su tri skice rađene na papiru za avionsku poštu.

Vlasnik je kolekcionar Bruno Stefanini koji je preminuo decembra 2018., a skice je kupio 1986. godine.

Za sada se još ne zna dalja sudbini crteža dela koje je Sent-Egziperi napisao u Njujorku. Pisac je sam i napravio crteže i ilustraciju za knigu.

Knjiga "Mali princ" je prevedena na 250 jezika i prodata u 145 miliona primeraka, čime je postala jedna od najprodavanijih u svijetu. Prema njoj je 1974. snimljen američko-britanski igrani film, četiri godine kasnije i japanska TV-serija, a bilo je i muzičko-scenskih djela s tom temom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније